افرادی که در دفت امام حضور داشتند هر کدام به کاری مشغول بودند. کارهای مربوطه طیف وسیعی از فعالیتها را شامل میشد که همگی در راستای فعالیتهای سیاسی و فرهنگی بود. چنانچه بسیاری از کسانی که در دفاتر مربوط به امام حضور داشتند بر کار و فعالیت شبانه روزی تاکید داشتند.
سوریه، کشوری که این روزها نامش با جنگ عجین شده است، پیش از این و در تاریخ معاصر خود بارها صحنه جنگ و جدال میان قدرتهای استعماری بوده است. این کشور که در قرن نوزدهم به اشغال فرانسه درآمده بود، تا پایان جنگ جهانی دوم تحت استعمار فرانسه قرار داشت.
سیستم آموزشی، مهمترین سیستم فرهنگی هر کشوری به حساب میآید. چرا که با آموزش نسل آینده کشور سروکار دارد. درواقع انتقال بسیاری از آموزههای فرهنگی و سنتی کشور به پای این سیستم است. از این رو انتخاب الگوی مناسب برای آن اهمیت زیادی دارد. این الگو در زمان رضاشاه، نتوانست از رسالت اصلی خود برآید.
طمع استعمارگری و ثروت بادآورده مستعمرات باعث شد تا کشورهای اروپایی یکی پس از دیگری وارد این عرصه شودند. علاوه بر اسپانیا، پرتغال، هلند و انگلیس، فرانسه نیز خیلی زود وارد این عرصه شد و بر آن شد با اعزام دریانوردان خود به کشف سرزمینهای جدید مبادرت نماید.
یکی از تأثیرات استعمارگری، تولد سرزمینهای جدید بود که توسط استعمارگران و دریانوردان کشورهای اروپایی کشف شدند. این افراد که به نمایندگی از کشورهای خود به دریانوردی و کشف سرزمینهای ناشناخته میپرداختند، بعد از کشف سرزمینها نام خود و یا کشور و پادشاه خود را بر آن سرزمین قرار میدادند.
از داور، تیمورتاش و فیروز به عنوان سه ضلع قدرت رضا شاه نام برده شده است. این سه فرد، تلاش فراوانی در تثبیت پایههای قدرت رضاشاه ایفا کردند؛ اما هر سه به طرز عجیبی از ساختار حکومت پهلوی حذف شدند. از بین این سه نفر داور خودکشی کرد، که البته به زعم برخی به دستور رضاخان کشته شد؛ اما دو نفر بعدی با اسناد و شواهد متقنی که موجود است، به قتل رسیدند.
فرانسه نیز مانند بسیاری از کشورهای غربی، تحولات سیاسی ایران را با دقت هر چه تمامتر زیر نظر قرار داده و براساس آن متوجه جدی بودن بحران سیاسی حکومت پهلوی شده بود؛ چنانکه در کنفرانس گوادلوپ که با حضور رهبران آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه تشکیل شد، ژیسکار دستن نسبت به سایر رهبران تأکید بیشتری بر اضمحلال قدرت پهلوی در ایران داشت.
غالب گروه های غیر اسلامی و حتی مجاهدین خلق، این حرکت را در راستای نوعی سازش و انعطاف امام نسبت به غرب می دانستند! اظهار می کردند که ایشان می بایست به یکی از کشورهای سوسیالیستی و یا الجزایر و لیبی! که به تصور انان کشوری مسلمان، انقلابی و سوسیالیست و ضدانقلابی بود، سفر می کرد...
غالب گروه های غیر اسلامی و حتی مجاهدین خلق، این حرکت را در راستای نوعی سازش و انعطاف امام نسبت به غرب می دانستند! اظهار می کردند که ایشان می بایست به یکی از کشورهای سوسیالیستی و یا الجزایر و لیبی! که به تصور انان کشوری مسلمان، انقلابی و سوسیالیست و ضدانقلابی بود، سفر می کرد...
عـلاقه مـفرط بـه آگاهی از مطالب روزنامههای ترکی،روسی،فرانسه و انگلیسی،بنا به یادداشتهای اعتمادالسلطنه، یکی از خصوصیات رفتاری جالب ناصرالدین شاه بوده است.
مظفرالدین شاه بیمار و مبتلا به نقرس بود و چون بیماری او شدت یافت برای مداوا و استفاده از آبهای معدنی به همراهی امین السلطان و ملتزمین رکاب عازم اروپا شد. (318 قمری / 1900 م) و از کشورهای روسیه، فرانسه بازدید نمود. بازدید از کشورهای انگلستان و آلمان و ایتالیا از برنامه اش حذف شد. در این سفر به جان شاه سوء قصد شد و امین السلطان از خود تهور و جسارتی نشان ...
در سال 1883 میلادی، «مارسل دیولافوا» فرانسوی به اتفاق همسرش برای کـشف گـنجینههای باستانی «شوش»روانه ایران شدند، قبل از سفر«مارسل» دولت فرانسه بر سر تـقسیم آثـار کـشف شده باستانی با ناصر الدین شاه به توافق رسیده بود...به موجب توافقنامه،طـلا،نـقره،و جواهرات به دولت ایران تعلق میگرفت و سیار دفینهها به دولت فرانسه واگذار میشد.
دارالفنون اولین دانشگاه ایرانی بود که در آن رشتههای مختلفی چون آموزش پیاده نظام، سواره نظام، پزشکی، جراحی، داروسازی و ... تدریس میشد. زبان خارجی مدرسه ابتدا فرانسه بود و آئیننامه مدرسه بعد از انقلاب مشروطه تدوین شد. دارالفنون اولین دانشگاه یک قرن و نیم اخیر است که دارای هفت دانشکده بود و دروه تحصیل در آن هفت ساله بود. این دانشکدهها عبارت بودند ...
یکی از وقایع مهم که درسال 1306 شمسی رخ داده است توطئه کودتا علیه رضاخان از طرف یکی از افسران ارتش و کشف و خنثی کردن ان از طرف رضاخان بود. جزئیات این ماجرا هرگز فاش نشد ولی از مجموع نوشته ها و اطلاعاتی که در دست است چنین بر می آید که . . .
اگر بپذیریم که امام خمینی در نجف مبانی تئوریک انقلاب فراهم کرد، ایشان در فرانسه به جنگ رسانه ای با حکومت پهلوی رفت. از این رو بود که جایگاه مبارزات فرانسه را باید بسیار برجسته کرد.
"دولت" از نظر شاه همان مفهومی را داشت که لوئی چهاردهم می پنداشت و رویه ی حکومت شاه نیز دقیقا این سخن لوئی چهاردهم را که گفته بود"دولت یعنی من" تداعی می کرد.
در این آلبوم نگاهی گذرا می اندازیم به تصاویر و عکس های خاطره انگیز به جا مانده از ایشان؛ این عکس ها مربوط به دوران کودکی، نو جوانی، مبارزه و تبعید و انقلاب اسلامی است.
ما فکر میکردیم اینجا مثل عراق نیست،من هر کجا بروم حرفم را میزنم. من از فرودگاهی به فرودگاه دیگر و از شهری به شهر دیگر سفر میکنم تا به دنیا اعلام کنم که تمام ظالمان دنیا دستشان را در دست یکدیگر گذاشتهاند تا مردم جهان صدای ما مظلومان را نشوند ولی من صدای مردم دلیر را به دنیا خواهم رساند، من به دنیا خواهم گفت که در ایران چه میگذرد.